InspirációKisállat felügyeletHáziállat felügyelet árak 2024-ben

Mennyibe kerül a háziállat felügyelet Magyarországon 2024-ben?

  2024. július 10.,    6 perc olvasás,
Előfordult már, hogy szüksége lett volna arra, hogy valaki vigyázzon házi kedvencére, de senki sem volt elérhető a családjából vagy a baráti köréből? Ha igen, ne essen kétségbe! Az ilyen helyzetekben érdemes felkeresni a jövőben egy kisállat szittert. 
Még ha Ön odaadó gazdi is, adódhat olyan helyzet, hogy szőrös barátját más felügyeletére kell bíznia. 

Talán Önnek akad egy nagyszerű rokona, aki már alig várja a kutya felvigyázást vagy épp a cicaszitterkedést, de sajnos nem mindenkinek vannak ilyen lehetőségei. Nos, innentől nem kell azon töprengjen, hogy kire bízza házi kedvencét.

Sok lehetőség van, de most azokra a kisállat szitterekre összpontosítunk, akik a Bébicsősz.hu platformján kínálják szolgáltatásaikat. Eláruljuk, milyen tényezők játszanak szerepet a végső ár kialakulásában és azt is, hogyan változik a kisállat felügyelet átlagos ára Magyarországon 2024-ben. 
Az egész napos háziállat felügyelet átlagos ára Magyarországon 9 159 HUF

Mennyit fizet átlagosan egy állat szitterért Budapesten vagy Győrött? A háziállat felvigyázók átlagárait bemutató ártérképnek köszönhetően pontosabb képet kaphat a felügyelők árkategóriájáról, mind órabért, mind napidíjat tekintve. 

Háziállat felügyelet árak Magyarországon

Nem csak az befolyásolja egy szitter árát, hogy ki fogja felügyelni a kutyáját vagy cicáját, hanem az is, hogy hol. Kutyafelügyelet háznál? Esetleg máshol? Magyarországon a kiskedvenc felügyelet átlagos óra- és napidíja országszerte eltérő. 

Áttekintést nyújtunk a háziállat felügyelet átlagos árairól a legnagyobb magyar városokban és vármegyékben.

Háziállat felügyelet ára városonként

Város Óradíj Napidíj
Budapest 2 381 Ft 9 985 Ft
Debrecen 1 845 Ft 9 016 Ft
Szeged 1 635 Ft 7 504 Ft
Miskolc 1 804 Ft 8 632 Ft
Pécs 1 951 Ft 8 049 Ft
Győr 2 076 Ft 10 029 Ft
Nyíregyháza 1 604 Ft 6 500 Ft
Kecskemét 1 800 Ft 6 000 Ft
Székesfehérvár 1 989 Ft 12 000 Ft
Szombathely 2 047 Ft 7 289 Ft
Elemzésünk adatforrása az 1500 felhasználói profil a Bébicsősz.hu platformon. A térkép a kisállat szitterek átlagos óra- és napidíját ábrázolja. 

Háziállat felügyelet ára vármegyénként

Vármegye Óradíj Napi díj
Hajdú-Bihar 1 791 Ft 8 524 Ft
Heves 1 881 Ft 8 750 Ft
Somogy 2 071 Ft 7 800 Ft
Szabolcs-Szatmár-Bereg 1 621 Ft 6 793 Ft
Zala 2 131 Ft 8 392 Ft
Csongrád 1 974 Ft 8 661 Ft
Veszprém 2 221 Ft 9 472 Ft
Borsod-Abaúj-Zemplén 1 819 Ft 8 898 Ft
Győr-Moson-Sopron 2 036 Ft 9 112 Ft
Tolna 1 500 Ft 5 933 Ft
Fejér 1 955 Ft 9 621 Ft
Komárom-Esztergom 1 903 Ft 8 600 Ft
Jász-Nagykun-Szolnok 1 828 Ft 8 303 Ft
Baranya 1 963 Ft 8 137 Ft
Bács-Kiskun 1 964 Ft 7 766 Ft
Nógrád 2 050 Ft 7 475 Ft
Pest 2 151 Ft 9 510 Ft
Vas 2 030 Ft 7 847 Ft
Békés 1 763 Ft 8 013 Ft
Elemzésünk adatforrása az 1 500 felhasználói profil a Bébicsősz.hu platformon. A térképen feltüntetett árak a kisállat szitterek óránkénti átlagos árát és napidíját mutatják.
A kutyaszitterek, cicaszitterek és minden háziállat felvigyázó maga határozza meg az árát. A legmagasabb óradíj Veszprém vármegyében van, ahol átlagosan egy óráért 2 221 forintot kérnek el.

Hogyan találja meg az ideális állat szittert: Kulcsfontosságú szempontok

Mielőtt elkezdene kutyaszittert keresni a házi kedvencének, tisztában kell lennie néhány kulcsfontosságú tényezővel, amelyek befolyásolják a felvigyázó óradíját vagy napidíját
Kezdésként, ha meghatározza az igényeit, a keresés sokkal könnyebb lesz. Így a keresés leszűkül azokra a szitterekre, akik valóban megfelelnek az Ön igényeinek és követelményeinek. Tehát, mit keres?

  • Világosan határozza meg, hogy mit vár el a kisállat szittertől, állapítsa meg az elvárt feladatokat és felelősségi kört.
  • Vegye figyelembe kedvencei számát, egy kutya és egy cica? Jó, ha tudja, hogy további állat esetén alacsonyabb lehet az ár. Egyeseknél a kutya életkora az árban is megmutatkozhat, legyen szó kiskutyáról vagy felnőtt, betanított kutyáról.
  • Határozza meg a háziállat felügyelet költségvetését. Mennyit hajlandó fizetni óránként vagy egy adott alkalomért?
  • Határozza meg szitterkedés rendszerességét. Rendszeres felügyeletre van szüksége, vagy alkalmi segítségre?
Miután a fent említett kritériumok alapján meghatározta az Ön számára ideális kisállat felvigyázót, pontosabb képet kaphat arról, hogy kit keres és, hogy egyes árazások mennyire térhetnek el az átlagtól.
Tipp: Gondoskodjon a lehető legbiztonságosabb háziállat felügyeletről
Kutyaszittert keres? Még egy tapasztalt szitter is meglepődhet azon, hogy mi nem való a kutyus táljába. Győződjön meg róla, hogy az Ön jelöltje tudja, hogy milyen ételek nem biztonságosak a kutyák számára.

A kutyapanzió választásnak bizonyulhat?

Vannak akik azt állítják, hogy a kutyapanziók biztonságosabb megoldást jelentenek, mint a kutya szitter általi megőrzés. Azonban nem minden szálloda büszkélkedik csúcsminőségű gondoskodással és főleg nem a kutyákra való egyéni odafigyeléssel. 

A legtöbb ember abban a feltételezésben él, hogy a kutyapanziók egymással versenyeznek, hogy kinek vannak jobb feltételei. Sajnos ez nem mindig van így.
 “Egy alap panzió azonban nem ilyen, hiszen a kutyák ellátását, felügyeletét vállalják, ami nem több, mint a fizikai szükségleteik kielégítése: etetés, rövid egészségügyi séta.” - fogalmaz a kutyabarát életmód magazin.  A gazdiknak azt tanácsoljuk, hogy szánjanak időt a a kutyapanzió kiválasztására és bizonyosodjanak meg arról, hogy az a legmagasabb szintű ellátást biztosítja kedvencei számára.

Mindemellett számos előnye van annak, ha kutyáját kutyapanzió helyett egy kutyaszitterre bízza. 

Kedvence az otthon érzését és a kölcsönös szeretetet fogja érezni, míg egy panzióban más állatok vennék körül, ami stresszt és szorongást okozhat. Különösen, ha nincs hozzászokva az ilyen környezethez.

Egy kutya szitter sokkal több figyelmet és gondoskodást fog neki szentelni, mint egy kutyapanzió, amelynek nagyobb kapacitása miatt elsősorban az olyan alapvető szükségletekre kell összpontosítania, mint az etetés és a sétáltatás.

Tehát, ha tudja, hogy kutyájának nagyobb figyelemre és gyengédségre van szüksége, a legjobb ha a "kutyafelügyelet háznál" opciót választja a Bébicsősz.hu szitter választékán keresztül.

Milyen tényezők befolyásolják a háziállat felügyelet költségeit?

A szitterkedésért fizetett összeg több tényezőtől is függ és mi kiválogattuk Önnek a leggyakoribbakat.

Szitter tapasztalat és készségek

Egy tapasztalt és képzett háziállat szitter, aki például kutyák nevelésére és kiképzésére szakosodott, többet kérhet. A több mint 5 éves tapasztalattal rendelkező kutya szitterek árai magasabbak lehetnek, mint az új belépők.
Ha azonban szeretné az időt duplán kihasználni, például arra, hogy új parancsokat tanuljon kutyája, akkor egy képzett szitter remek választás lehet!

Szezonalitás

A nyári szünet is befolyásolhatja az állat felügyelet költségeit. Az emberek zöme a júniustól szeptemberig tartó időszakban megy el nyaralni, sokan leutaznak a Balatonhoz vagy Horvátországba, így nyáron megnő az igény a kisállat felügyeletre. Ugyanez az elv érvényes az egyéb ünnepekre, például a karácsonyra és szilveszterre is. Az újév különösen fontos, hiszen sok kutyának, cicának vagy más házi kedvencnek megterhelő a tüzijátékozás, és ilyenkor pláne szükségük van egy megbízható szitterre a nagyobb biztonság érdekében. 
Tudta, hogy a Bébicsősz.hu-n hirdető szitterek megbízhatóak?
A Bébicsősz.hu-n ellenőrzött profillal rendelkező szitterek is hirdetnek. A hazánkba is beívelő nemzetközi cég saját ellenőrző központtal rendelkezik Prágában, Pozsonyban és Berén városában, ahol szakértők hitelesítik egyes szitterek hirdetéseit. 
Keressen Ön is megbízható és hiteles háziállat szittert Magyarországon! Csak úgy, mint 11 028 kutya és macska gazdija, akik már letették voksukat a Bébicsősz.hu mellett. 

A felvigyázás időtartama

A végső árat befolyásolhatja az ellátás időtartama. Az egész napra szóló fix ár gyakran kedvezőbb lehet. Ha például négy óránál tovább kell vigyázni kutyájára, akkor érdemesebb az egész napos felvigyázás lehetőségét választani alacsonyabb árral.

A kisállat szitterkedés helye

Választhat, hogy a felvigyázás Önnél vagy a kisállat szitter házában történjen.
A szitterek 96%-a fotókat és videókat is küld Önnek kedvencéről felvigyázás közben.

A házikedvenc mérete és igényei

A nagyobb méretű vagy speciális igényű állatok - például betegápolásra szoruló kutyák-, fokozott ellátást igényelhetnek, ami természetesen növelheti az árat. Azonban általában a nagyobb fajtákat tekintve az átlagos ár nem különbözik a közepes kutyák ellátási árától. A kis-és közepes testű kiskedvencek és nagyok felügyelete között lehet némi árkülönbség. Ezen felül egy új kutya szitter és egy tapasztalt más-más árakat szabhat meg. 

A háziállatok száma

Extra kutya vagy cica? A háziállatok száma is kulcsfontosságú szerepet játszik. Hiszen különbség van egy kutya és egy ötös falkára való felvigyázás között. A kutyagondozók általában külön díjat számítanak fel minden további kutyáért, amelyről gondoskodniuk kell.
A helyszíntől vagy tapasztalattól függően eltérő árak ellenére mindannyian ugyanazon cél felé haladunk. Ez pedig az, hogy találjunk egy megbízható és felelősségteljes kisállat szittert, aki szeretettel gondoskodik kedvenceiről. 
Csatlakozzon Ön is a kiskedvencek közösségébe! Vegye fel a kapcsolatot a szitterekkel és élvezze a tagsággal járó kisállat biztosítási szolgáltatást.